2014 har været en sæson med blandede følelser for Jesper Nielsen, Fyn og hans sorte Peugeot 106, GTI. Rallytesten ved Gelsted i foråret forløb fint dog med lidt modifikationer da reglementet var blevet omskrevet og bilen nu skulle veje 30kg mere – en vægt som godt kunne mærkes i den lille bil. Planerne for året var fuld deltagelse i Minirallysyd-Turneringen, som talte 4 løb og derudover et enkelt DM i Vejen og Rallymasters Sprintet i Odense.

”Vi lagde rigtig godt ud med 1. afd af minirally i Vejle. Et super løb hvor prøverne lå godt til bilen, ingen problemer med mekanikken, god kommunikation i bilen. En lækker måde at starte sæsonen på og oveni med en klassesejr. DM2 var et stort løb for et lille team som hidtil primært havde prøvet kræfter med minirally. Løbet sluttede dog brat på sidste prøve (Bindeballe) hvor pindboltene i venstre forhjul knækkede og bilen rullede en omgang. Ingen personskade men alle pladedele var ødelagte og vi var ude. ” Fortæller Jesper sammen med sin faste codriver Stig Mejlbjerg, Sønderjylland.

Men teamet var ikke sådan at slå ud og de næste 14 dage blev bilen bygget op igen med stor hjælp fra Jespers far og stod klar til 2. afd af minirally i Nordborg. Teamet og bilen skulle have episoden fra DM ”rystet af sig”, og tiden på prøve 1 var ok. Men allerede på prøve 2 var den gal igen; en chikane blev påkørt og påførte bilen store skader og Jesper og Stig måtte udgå.

Over den 4 måneder lange sommerpause stod bilen i skammekrogen og først 1 måned før første løb blev opretningen påbegyndt. Og var klar få dage før det næste løb: 3. afd af minirally i Horsens. Jesper fortæller: ”Et lidt skuffende løb for os. Timingen i bilen var ikke god, men det var tydeligt at som dagen skred frem, blev tiderne bedre og bedre. Desværre var den nærmeste konkurrent kørt og en 2. plads blev en realitet. Så for at få fart og selvtillid tilbage blev det lokale rallysprint i Odense kørt. Den lille sorte Peugeot viste igen sit værd, og kørte en sejer hjem i klassen, men ikke mindst blev vi nr. 4 generelt foran langt nyere og potente biler. Så nu føler vi, at vi er tilbage igen”

Årets sidste løb blev 4. afd af minirally i Ebberup på Fyn og her var Jeannette Kvick, Maribo vikar for Stig. Et efterårsløb med svære forhold, våde veje, blade og grus gjorde det udfordrende at køre stærkt uden at ryge af vejen. Teamet kom i mål som de hurtigste i kl. 1. og vandt dermed løbet. Dagen blev derefter afsluttet med stor præmiemiddag hvor årets samlede resultat kunne gøres op en samlet 2. plads i minirally og dermed sølvmedaljer. En stor tilfredsstillelse når man kigger tilbage på de udfordringer året har budt på.

 

Andersson

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>